Egyéb kategória

Meditáció

Mi is az a Meditáció?

A meditáció valójában nem más, mint az, hogy egyetlen egy érzésre koncentrálunk és ez az érzés a szeretet. Egy olyan tudati állapot, melyben felerősödik a béke, a kiegyensúlyozottság és a harmónia érzése a feltétel nélküli szeretet energiájával. Ezta az energiát használom a kezelések során.
Azaz a meditáció egy olyan mentális gyakorlat, amely során mélyen ellazulunk, de mégis teljes mértékben éber állapotban vagyunk. Előidézzük a Theta állapotot.

Mikor??? Nincs időm rá!

Az interneten meditációk tömkelegét lehet megtalálni és laikusként fogalma sincs az embernek arról, hogy melyiket válassza, melyik a hatásos és persze az is lényeges szempont, hogy mennyi ideig kell csinálni. Csak az a hatásos, amely több, mint 20 perces pl.: buddhista meditáció? Vagy az is jó, hogyha csak 2 percet meditálok? Egyáltalán van ilyen, hogy 2 perces? Megnyugtatlak! Igen, van!

Egyszerűen elvégezhető alap meditáció

Ma már egy meditáció bárki számára könnyedén elsajátítható és 2 perc alatt elvégezhető, mégpedig oly módon, hogy rátesszük a szívünkre a kezünket és egy olyan szituációra, megélt élethelyzetre gondolunk, amikor a legnagyobb szeretetet éreztük a szívünkben. Ha erre a szeretet érzésre koncentrálunk, akkor ez már egy meditatív állapot, azaz ez már meditáció. Gyakorlással ez a folyamat tartóssá tehető és bármikor elérhetővé válik bármilyen szituációban. Tehát koncentrálunk a szeretetre és ezt az érzést próbáljuk minél tovább tartani és kiterjeszteni egész testünkre, környezetünkre és mindenre.

Kezdetben még a szeretet érzését is nehéz lehet felidézni és ha végre sikerül, akkor is csak egy pillanatra. Nem kell megijedni! Az emberek többségénél ez így van. Eleinte csak pár pillanatig tudunk koncentrálni az érzésre, de már ez is meditáció. Gyakorolhatjuk fürdés, zuhanyozás és egyéb tevékenységek közben is. Ha kitartóan végezzük, akkor azon vesszük észre magunkat, hogy egyre tovább tart a meditáció és egyre inkább igényeljük. Csupán, ha csak az alapokat elsajátítjuk, már ez is változást hoz a mindennapjainkba és felkészültté válunk arra, hogy elsajátítsunk olyan meditációs technikákat, módszereket, amelyekkel képesek vagyunk negatív érzéseket, élethelyzeteket megváltoztatni. Azaz mi irányítjuk a saját életünket és nem a körülmények.

Meditáció célja

Végső soron a meditáció célja az, hogy elérjük azt az állapotot, amikor a mindennapi helyzetekben mindenféle negatív érzelem nélkül a feltétel nélküli szeretet energiájában tudjunk érezni, cselekedni és gondolkozni, azaz létezni.

Szerző: Szabóné Plástyik Andrea