Egyéb kategória

Megtalálni önmagam

Megtalálni önmagam?

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mit jelent az, hogy megtalálni önmagunkat? Miért kell egyáltalán keresni Önmagam? Hiszen vagyok! Megszülettem! Létezek!.. Valóban? Tényleg önmagadat éled? Vagy valaki, aki úgy viselkedik, mint az anyja, vagy az apja. Olyan betegségekkel, mint a nagyszülők. Az anyagi helyzet kilátástalan és az emberi kapcsolatok botrányosak. Pont mint XY rokoné, vagy felmenőé.

Segítség! Nem tudok önmagam lenni!

Gyakran előfordult már, hogy szerettél volna megtenni valamit, de egy olyan láthatattlan akadályt éreztél magadban, ami miatt nem tudtad megvalósítani a terved, vagy csak egyszerűen nem jött össze, pedig annyira szeretted volna? „Tudom, hogy képes lennék rá, mert érzem önmagamban, hogy ezt meg tudom csinálni, de valami, vagy valakik akadályoznak. Nem tudok önmagam lenni! Nem tudom megélni önmagam!” Miért van ez?

Segítség! Nem vagyok önmagam!

Bizonyára már kerültél olyan helyzetbe, amikor olyat cselekedtél, hogy felmerült benned a kérdés: „Ez én voltam?”, „Ezt én csináltam?”, „Ezt én kimondtam? Tényleg?” Ez nem is én vagyok!!! Nem vagyok önmagam!!!

Miért nem vagyok önmagam?

Miért nem történik úgy, ahogyan szeretnéd? Miért vannak anyagi gondjaid? Miért viselkednek veled felháborító, sértő, tiszteletlen …. módon? Sokkal többet érdemelnél, mint amit kapsz. Bizony! Ezek jogos kérdések. Most már ideje tisztába tenni a dolgokat!

Nagyon sok mindent örököltünk. Nem csak a hajunk színét, vagy az arcvonásokat. A kövérséget, vagy a vékonyságot. Megörököljük a kapcsolataink sikerességét is, az önbecsülés hiányát, az anyagi sikertelenséget, a türelmetlenséget, a tanulási nehézségeket… és még sorolhatnánk a végtelenségig. De mit tudunk ez ellen tennni, hogy végre önmagaunk lehessünk?

Meg akarom találni önmagam!

Először is mondd ki hangosan: „Önmagam akarok lenni!” Ez megindítja a belső törekvéseidet arra, hogy minden ennek megfelelően alakuljon. A szándékoddal falakat tudsz ledönteni! Ez önmagad megtalálásának első lépése.

Ha úgy érzed, hogy ez egyedül nem megy, akkor keress nyugodtan. Segítek neked megtalálni önmagad. Az elérhetőségim itt találod.

szerző: Szabón Plástyik Andrea