Theta Healing ®

Mi az a Theta Healing ® és hogyan működik?

A Theta Healing egy alternatív gyógyászati és terápiás módszer, melyet Vianna Stibal fejlesztett ki.
Több mint két évtizeddel ezelőtt a háromgyermekes amerikai Vianna Stibalnál sú­lyos nyirokrendszeri rákot diagnosztizáltak. Sem a hagyományos orvoslás, sem az alternatív gyógyászat módszerei nem hoztak nála javulást. Vianna más módszerek által ismerte a théta tudatállapot hatékonyságát, így az ebben az állapotban végzett önmunka segítségével képes volt meggyógyítani önmagát. Rájött arra, hogy az érzelmeink hatással vannak a fizikai testünk állapotára, tárolódnak DNS szinten.


A ne­ga­tív gondolatok, érzések előbb-utóbb betegségekhez vezetnek, de théta tudatállapotban DNS szinten tudunk változást elérni, meggyógyulhatunk. A saját ma­ga által megtapasztaltakat másokon is alkalmazni kezdte, s egyre többen számoltak be gyógyulásról. A sikereket látva Vianna ki­dolgozta a ThetaHea­ling módszerét, amit mára több mint 30 országban hasz­nálnak. A módszer olyan ha­tásos, hogy India egyes helyein iskolában oktatják, Japánban pedig kórházakban alkalmazzák.

A Healing szó gyógyulást, gyógyítást jelent, a Theta pedig az az agyhullám, amely frekvenciában van az agyunk a Theta Healing konzultáció során. A Theta agyhullám egy normális „jelenség” mindenki számára, hiszen 1-6 éves korban , REM alvásban (álomalvás), hipnózisban és meditációban ez az agyhullám a domináns. Ennek amplitúdója ~ 4-8 Hz közé esik. Az agynak azon területei aktivizálódnak, amelyek a tanulásért, a gondolkodásért és a memóriáért felelősek.

A Theta állapotot elő tudjuk hívni a Theta Healing segítségével a nélkül, hogy aludnánk, melynek során az agyhullámok lelassulnak, izmaink ellazulnak, a légzés lelassul, megszűnik a feszültség a tesünkben, azaz a test az álomalvás állapotába kerül, de a tudatunk éber és elérhetővé válik a tudatalatti és azok az emlékek és információk, melyeket sejtszinten tárolunk.
Ez egy mély meditációs állapot, intuíció, kreativitás, és vizualizáció jellemzi.  

Kinek való a ThetaHealing®?

Mindenkinek! Gyereknek és felnőttnek, nőknek és férfiaknak egyaránt.

Milyen problémákra nyújt segítséget a ThetaHealing®?

A Theta Healinggel meg lehet változtatni negatív viselkedési szokásokat, valamennyi függőség esetén alkalmazható. Adott témával kapcsolatos negatív érzéseket lehet semlegesíteni, ideális a szupertanuláshoz.
A ThetaHealing segítségével betegségektől tudunk megszabadulni, változtatni tudunk a párkapcsolatunk minőségén, a munkához vagy akár a pénzhez fűződő viszonyunkon. A Theta­Healinget gyakorlatilag az életünk minden területén alkalmazhatjuk. Testi-lelki-mentális problémák, betegségek kezelésére szolgál. (Japán néhány kórházában alkalmazzák a Theta Healinget, Kanadában a TB a ThetaHealing kezelések 80%-t államilag támogatja).

A Theta Healing azonnali változást eredményezhet 


A Theta Healing segítségével meditatív állapotban felkutatjuk a probléma okát és pozitív érzelemekkel semlegesítjük. Így tulajdonképpen a probléma gyökerét szüntetjük meg. Ezért nagyon hatékony a Theta Healing. Azonnal érezhető a pozitív változás. A kívánt eredmény elérése egyénenként változó. Van akinél első alkalommal elérjük a kÍvánt eredményt, de van, akinek több alkalomra van szüksége ahhoz, hogy megmutatkozzon az igazi oka a problémájának és el tudja engedni azt.

Theta Healing kezelés menete

Minden alkalom egyedi. A kliens dönti el, hogy milyen témával szeretne foglalkozni. Az adott témával kapcsolatos érzelmeket felkutatjuk beszélgetés formájában és megkeressük ezeknek az érzelmeknek az eredeti kiindulópontját. Ezt az eredeti kiindulópontot semlegesítjük a Theta Healing segítségével. Az eredeti kiindulópont, azaz a gyökérprobléma megtalálása egyénfüggő, de minden alkalommal arra törekszünk, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.

A ThetaHealing® és a ThetaHealer® a THInK bejegyzett védjegyei a www.thetahealing.com oldalon

Szerző: Szabóné Plástyik Andrea