Honnan ered a ThetaHealing®?

A ThetaHealing® technikát Vianna Stibal dolgozta ki.

Mi az a ThetaHealing®?

A Healing szó, gyógyulást, gyógyítást jelent, a Théta pedig az az agyhullám, amiben vagyunk a kezelés során.

Hogyan működik a ThetaHealing®?

Kinek való a ThetaHealing®?

Milyen problémákra nyújt segítséget a ThetaHealing®?

Ez egy öngyógyító-gyógyító módszer, ami arra való, hogy testi-lelki-mentális problémákat, betegségeket kezelje, és ezek mögött lévő lelki tünetek blokkjait keresse és oldja fel. A ThetaHealing® kiegészítő, alternatív terápiás módszerként alkalmazható különféle orvosi kezelések mellett, támogatva azokat. (Japán néhány kórházában elérketők a Théta kezelések, Kanadában a TB a ThetaHealing kezelések 80%-t államilag támogatja!)

Hogyan történik meg mindez?

Théta állapotban történik a változás, itt az agyi tevékenység 4-7 Hz között mozog. Ez egy kellemes, ellazult állapot. Más hagyományok, orvosi rendszerek, vallások is használják ezt a tudatállapotot, mert tudják, hogy milyen befogadó ilyenkor az elme. Az agytevékenység annyira lelassul, hogy már majdnem alvás szintjére érünk. Ez egy mély meditációs állapot, intuíció, kreativitás, és vizualizáció jellemzi. Mindannyian ismerjük ezt az állapotot, mert elalvás előtt és ébredéskor is átmegyünk rajta. Ez az álomállapot első fázisa, a hipnózis is ezt használja. Valamint használják még drog és alkoholbetegek kezelésére, ideális a szupertanuláshoz, az elme átprogramozásához. A théta agyműködés egy módosult tudatállapot, elengedhetetlen ahhoz, hogy rálássunk a tudatalatti tartalmakra. Ugyanis itt tároljuk emlékeink, érzéseink, félelmeink nagy részét, itt raktározzuk el a számunkra kellemetlen, feldolgozatlan eseményeket, élményeinket.

Miért kell ide visszatérni, ha már elraktároztuk őket?

Azért, mert a tudatalattiban elraktározott emlékeink, élményeink nagy része feldolgozatlan, kellemetlen élmény, amit a ThetaHealing® hitrendszereknek hív. Azért mert elrejtettük őket, -még magunk elől is-, nem jelenti azt, hogy nem működnek, hogy nem irányítják az életünket, csak éppen nem tudunk róla.

Jung ezt írta ezekről a mintákról: “Mindaddig, amíg a tudattalan nem válik tudatossá a tudattalan irányítja az életedet, és te sorsnak fogod hívni.”

Mik a tudatos és tudatalatti működések?

A Tudatos elménk az egész elmeműködés 12 %- t teszi ki. A többi működés a TudatAlattiban tárolt programok szerint folyik. A TudatAlatti működés feltárásával nagyon sok pszichológus foglalkozott, ennek szentelte életét Carl Jung is. Ő volt az, aki elkészítette a Tudat működési ábráját, ami ma is használatos modernkori pszichológiában, hiszen ez az elmélet áll legközelebb a valósághoz. És ez a ThetaHealing® alapja is. Jung sorsnak nevezi a tudatalatti működést az előbbi idézetében. Vianna Stibal pedig hitrendszereknek.

Mik a hitrendszerek?

A ThetaHealing® négy hitrendszeri síkra osztja tapasztalásainkat. Ezek a következők: alapsík, genetikai sík, történelmi sík és a lélek síkja.

Alapszint: Ezen a szinten azokat az emlékmintákat tároljuk, amit a fogantatásunktól a mai napig átéltünk. A születés élményei tartoznak ide, valamint a gyerekkorban megtanított viselkedési formák adják ennek a szintnek a velejét. Ezek a legelső tapasztalatok a legmeghatározóbban az emberi életben. Ezek lehetnek helytálló tapasztalatok és nem helytálló tapasztalatok, más néven pozitív, vagy negatív hitrendszerek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mit közvetítünk gyermekeink felé, mivel a gyermeki elme olyan törékeny, hogy a szülők minden mondatát, cselekedeteit szó szerint értelmezi. Ezek az első beidegződések befolyásolják, hogy mit hisz el és mit nem hisz el később a gyermek. Nem mindegy, hogy mit közvetítek felé, azt hogy: “Nagyon ügyes vagy, hogy meg tudod csinálni, vagy úgy szeretlek olyannak, amilyen vagy”. Vagy azt hogy: “Jaj, már megint elrontottad, szedd már össze magad, és sosem viszed semmire!”

Genetikai szint: Azok a hitrendszerek, amikben az őseink hittek. Ezeket a génjeinkben hozzuk. A megszületendő gyermek 12 hetes korában kapcsolódik a családhoz, a klánhoz, ettől számít a család tagjának, itt kapcsolódnak hozzá ezek a generációs programok. Például nem rég volt az időben a világháború. Nem volt mit enni, nem volt étel a háborúban. Tipikus háborús hitrendszer az, hogy: Addig egyél, amíg van, vagy Húst nem hagyunk a tányéron. Ez okozhat sokszor a táplálkozási zavarokat. Ezek nem a mi gondolataink, úgy mond örököltük őket. ” Hetediziglen.”

Történelmi szint: Ezen a szinten lévő emlékek előző életekből származnak, vagy a kollektív tudatból, olyan tapasztalatok, amiket beintegráltunk ebben az életünkben. Ezek a gondolatformák több ezer éves kellemes és kellemetlen emberi élmények és tapasztalatok eredményei. Egy feladatot addig kap meg az ember, amíg meg nem oldja és ez sokszor életeken át tart. Minimum 3-5 életen át.

Lélek szintje: Ez a legmélyebb színt. Ez a mi személyiségünk. Lelkünk folyamatosan tanul és irányítható. Mindhárom sík egységét tartalmazza a lélek össze tapasztalatával együtt. A lélek a Teremtő része, és mint ilyen, tökéletes, de sajnos sérülhet.

Minden hitrendszer egyfajta sűrűséget, lenyomatot okoz a testben, a sejtekben, a sejtek morfogenetikus mezejében. Ezek általában amorf formák, amik vagy “csak” helyet foglalnak, vagy akár fájdalmat, betegséget is okozhatnak.

A ThetaHealing® abban segít, hogy megismerjem magam, megértsem saját működésemet, megszeressem magam, és megengedjem magamnak a változást.

Több mint két évtizeddel ezelőtt a háromgyermekes amerikai Vianna Stibalnál sú­lyos nyirokrendszeri rákot diagnosztizáltak. Sem a hagyományos orvoslás, sem az alternatív gyógyászat módszerei nem hoztak nála javulást. Vianna ismerte más rendszerek, például a hipnoterapeuták által korábban már használt théta tudatállapot hatékonyságát, így az ebben az állapotban végzett önmunka segítségével képes volt meggyógyítani önmagán a 9 hü­velykes daganatát. Rájött arra, hogy az érzelmeink és a meggyőződéseink, mindaz, amiben hi­szünk, hatással vannak a fizikai testünk állapotára, nyomot hagy­nak a DNS-ünk szerkezetén.

A ne­ga­tív gondolatok, érzések előbb-utóbb betegségekhez vezetnek, de théta tudatállapotban DNS szinten tudunk változást elérni, meggyógyulhatunk. A saját ma­ga által megtapasztaltakat másokon is alkalmazni kezdte, s egyre többen számoltak be csodás gyógyulásról. A sikereket látva Vianna ki­dolgozta a ThetaHea­ling módszerét, amit mára több mint 30 országban hasz­nálnak száz­­ez­rek. A módszer olyan ha­tásos, hogy India egyes helyein iskolában oktatják, Japánban pedig kórházakban alkalmazzák.

Mi a módszer lényege? 

A tudomány négyféle agyhullámot ismer el a létező ötből, amelyek egyike a théta. Ilyenkor az agyunk az alvás fázisában van. A ThetaHealing lé­nyege, hogy se­gítségével éber állapotban va­gyunk képesek felvenni ezt az alvási fázist, s közben tudatosan rálátunk a tudat­alattinkra, ahol meghúzódnak azok az érzelmek és hitrendszerek, amelyek meghatározzák, hogyan élünk, gondolkodunk. A théta tudatállapot azt is lehetővé teszi, hogy kapcsolódni tudjunk a Teremtővel, azzal az ősforrással, ahonnan minden ered.

A ThetaHealing által a testünket vagy bármely életterületünket a Mindenség Teremtőjének segítségével saját magunk képesek vagyunk meggyógyítani – mondta el lapunknak Albert-Bernáth Annamária mester ThetaHealing instruktor, a Théta Műhely alapítója.

Ásás meditációban 

A gyógyulás théta tudatállapotban történik, amit egy me­ditációs folyamat segítségével érhetünk el. A módszer egyik legfontosabb eleme az úgynevezett „ásás” technikája, amivel meditatív állapotban felderítjük a problémák okát, és pozitívra cseréljük a minket megbetegítő negatív hitrendszereket, érzéseket. Így tulajdonképpen a problémák gyökerét szüntetjük meg.

– Minden egyes ülés más és más, hiszen mindannyian má­sok vagyunk, másként gondolkodunk és érzünk – avat be a konzultáció részleteibe a mester instruktor. – De minden esetben beszélgetéssel kezdünk, amelynek során a kliens elmondja, milyen problémával érkezett. Ezután a ThetaHealing konzulens vagy instruktor egy egyszerű meditációs technikával théta tudatállapotba segíti, ahol együtt felderítik a problémája okát, és felülírják azt a Mindenség Teremtőjével együttmű­ködve. Ez történhet nyitott vagy behunyt szemmel egyaránt. Nagyon fontos, hogy a ThetaHealing konzultáció közben minden a kliens beleegyezésével, szabad akaratának tiszteletben tartásával történik. Minden lépés előtt a kliens engedélyét kérjük, ami azért is hasznos, mert így tudja követni, hogy éppen mi történik.

Azonnali gyógyulás 

Albert-Bernáth Annamária ki­hangsúlyozta, azért hatékony ez a módszer, mert a problémák okát a gyökerénél szünteti meg, azonnal érezhető a pozitív változás.

– Volt olyan kliensem, aki pá­­nikbetegséggel érkezett hozzám. Annyira ellehetetlenült az élete, hogy gyalog kellett mun­kába járnia, lassan sehová sem tudott elmenni, mert amint felszállt egy járműre, pá­­nik­rohamot kapott. Egy más­fél órás ThetaHealing kezelés után, amikor hazaindult, észre sem vette, hogy az irodámból kiszaladva felpattant a villamosra, másnap pedig a tömött 7-es buszról hívott fel, hogy azzal ment dolgozni. Az­óta is éli az egészséges életét.

A sikeres gyógyulás mellett Annamária azt is fontosnak tartja kihangsúlyozni, hogy az ülések során nem a kezelést végzők gyógyítanak, hanem minden alkalommal a Teremtő által, a létezés hetedik síkjára való felcsatlakozás során, a théta állapotban történik meg a gyógyulás. 

NEM CSAK GYÓGYÍTÓTECHNIKA

A ThetaHealing segítségével nem csupán a betegségektől tudunk megszabadulni, de olyan gátló hitrendszereket is le tudunk cserélni, amelyek felelősek például a párkapcsolatunkért, az önbizalmunkért, a munkához vagy akár a pénzhez fűződő viszonyunkért. A Theta­Healinget gyakorlatilag az életünk minden területén alkalmazhatjuk, s megteremthetjük azt az életet, amire igazán vágyunk.

A ThetaHealing® és a ThetaHealer® a THInK bejegyzett védjegyei a www.thetahealing.com oldalon